Intelligent Nightlife

Golden Days inviterer nattelivets københavnerne på en alternativ gå-i-byen-aften, når vi åbner dørene til private hjem, historisk viden og heftige diskussioner.
Stéphanie Surrugue var værtinde i Marqus de Sades herskabslejlighed i 2010. Foto: Anders Thormann. 
Intelligent Nightlife byder på Martini cocktails og åbne debatter. Foto: Julie Tovgaard.
Til drinks, jazz og litterære oplæsninger i en lejlighed i Bellahøj i 2012. Foto: Maria Donvang.
Grevinde Danners lejlighed åbnede dørende til Intelligent Nightlife i 2011. Foto: Julie Tovgaard.

Intelligent Nightlife er et alternativ til byturen, biografturen og koncerten, hvor en tur ud i nattelivet kombineres med det at blive klogere. Her kan man tage veninden, daten eller kammeraterne under armen og hoppe ud i en anderledes aften med debat og drinks i et privat hjem et sted i København.

Intelligent Nightlife fandt sted første gang under den historiske festival ’1700-tallet – globalisering, gossip og grådighed’ i september 2010. Her blev publikum inviteret indenfor i Marquis Marcel de Sades dekadente og rigt dekorerede herskabslejlighed på Frederiksberg, hvor de blev budt på Martini cocktails og åben debat om livet, døden og kærligheden; blandt andet med oplæsning af Casanovas erindringer.

Hvem skulle have troet, at begrebet dannelse kan skabe ophedet debat blandt en flok tilfældigt sammensatte mennesker en onsdag aften.

Politiken, september 2010

Hos Marquisen blev aftenerne ført an af værtinden, journalist Stephanie Surrugue, der orkestrerede oplægsholdernes samspil med publikum og de efterfølgende diskussioner, hvor gæsterne blev delt op i små grupper og fik mulighed for at udfordre hinanden med personlige vinkler og holdninger. 

Intelligent Nightlife har haft flere re-runs siden. Under festivalen ’TRO’ i 2011 blev publikum inviteret indenfor i Grevinde Danners lejlighed til en aften, der – med udgangspunkt i Carsten Niebuhrs arabiske rejse – lagde op til debat om kulturmødets og rejsens spirituelle betydning dengang og nu. Og i 2012 åbnede vi dørene op til en 50’er-lejlighed i Bellahøj, hvor der blandt andet blev diskuteret familieforestillinger, ungdomskultur og selvrealisering. Her bød aftenerne på cocktails, cool jazz og litterære oplæsninger, helt i 50’ernes ånd.