Ting - Nordisk Kulturfestival

Mens Nordisk Råds kulturpriser blev uddelt i 2011 satte festivalen TING spot på nye nordiske tendenser inden for film, musik, litteratur, mad og scenekunst.
Nordatlantens Brygge og Frugtformidlingen stod bag Ny Nordisk Madmarked på Nordatlantens Brygge.
International forfatterscene i Den Sorte Diamant med Sara Stridsberg, Naia Marie Aidt og Sjón.
Flere hundrede børn deltog i de forskellige aktiviteter på Nordatlantens brygge.
Islandske Sóley optræder med nye nordiske toner til Nordic Sounds i Vega.

NOMA, Gudrun & Gudrun-strik, norsk dokumentar og svenske krimier, dét er det nye. For interessen for nordisk mad, litteratur, film og mode er gennem de senere år vokset enormt, og Norden er blevet in verden over. Men kan man overhovedet tale om noget ’særligt nordisk’? Findes der en fælles nordisk kultur? Sådan lød spørgsmålet, da TING festivalen indtog København i forbindelse med uddelingen af Nordisk Råds kulturpriser i Købehavn. 

Med baggrund i vores evne til at skabe netværk på tværs af mange samarbejdspartnere og i vores store succes med festivalen, blev Golden Days udpeget som festivalsekretariat. Vi koordinerede samarbejdet mellem festivalens mange aktører, varetog kommunikation og markedsføring samt udviklede arrangementer med deltagelse af forfattere, musikere, filmskabere, scenekunstnere og madentusiaster fra hele Norden.

Det var en fantastisk festival med et lige så fantastisk kulørt og bredt program.

Pia Allerslev, Kultur-og Fritidsborgmester, Københavns kommune 

Over 10 dage præsenterede Golden Days sammen med flere end 50 samarbejdspartnere et program fuldt af lækkerier fra den nordiske kunstscene: Vega lagde hus til Nordic Sounds med blandt andre Lucy Love og When Saints Go Machine, Teater Republique satte den nye nordiske identitet til debat med teaterstykket "Who never stumbles / got no place to fall", CPH:DOX viste årets bedste nordiske dokumentarfilm, Det Kongelige Bibliotek bød inden for til international forfatterscene med vindere af Nordisk Råds litteraturpris som Naja Maria Aidt, Sjon og Sara Stridsberg - og hos NOMAs nabo, Nordatlantens Brygge, kunne man smage sig gennem nordens kulinariske oplevelser. 

 

 

DET NORDISKE SAMARBEJDE

Nordisk Kulturfestival TING følger hvert år Nordisk Råds session i de nordiske hovedstæder for at styrke synligheden af Nordisk Råds kulturpriser og øge fokus på det nordiske samarbejde. Inspirationen til en nordisk kulturfestival stammer fra Nordiske Kulturdage i Stockholm i 2009.
Bag festivalen i København stod Nordisk Råd, Nordisk Kulturfond og Københavns Kommune. 

Navnet TING refererer til det fællesnordiske og oldnordiske ’Ting’; en demokratisk forsamling, der mødtes for at lovgive og tage politiske beslutninger. At ’tinge’ betyder at forhandle. Ordet findes endnu i Norden i navne som Folketinget, Altinget og Stortinget.