Spektakulære Installationer

Når byens rum skal erobres, er supersize et godt format. Golden Days har flere gange tænkt stort og både sat ild til Frue Kirke og placeret en svævende kæmpe-globus på Rådhuspladsen.
Globen rejser sig over fremtidsbyen Hopenhagen Live under COP15.
Desmond Tutu talte for en fair klimaaftale på Rådhuspladsen.
Kunstnerparret Thyra Hildens og Pio Diaz' installation i Vor Frue Kirke satte brand i kirkens indre.  
Annisette var blandt kunstnerne, der optrådte på Rådhuspladsen under COP15.

Der svævede en kæmpestor, lysende klode over København, da Golden Days bidrog til FN's klimatopmøde i 2009. Globen var interaktiv, oplyst af et roterende billede af jorden - og over hele verden kunne folk farve globen med deres håb for fremtiden via web og mobiltelefon. Globen var på én gang et vartegn for mødet og en virtuel demonstration, der sendte politikerne et signal om den globale, folkelige opbakning til en klimaløsning. 

Allerede da København blev udpeget som vært for FN’s klimatopmøde COP15, blev Golden Days hyret af Københavns Kommune som koordinator af kulturarrangementet ’Hopenhagen Live’ på Rådhuspladsen. I samarbejde med Roskilde Festival, Absolute Hollywood, Politiken og Die Asta udviklede Golden Days den specialdesignede fremtidsby Hopenhagen Live, der bød på udstillinger, debatter, oplevelser, koncerter, fester, værksteder, filmforevisninger og taler fra prominente politikere, som f.eks. FN’s generalsekretær Ban Ki Moon. 

Når mørket faldt på blev Globen tændt, og dens gigantiske billedflade viste både nyheder fra Bella Center, internationale klimakampagner og Globens daglige klimaspørgsmål. I alt deltog 7 millioner mennesker i Globens virtuelle univers under topmødet.

 

 

EN KIRKE I FLAMMER

I 2007 smeltede kunst og historie sammen, da kunstnerparret Thyra Hilden og Pio Diaz’ sammen med Golden Days skabte et moderne kunstværk, som virtuelt satte brand i Vor Frue Kirkes indre. Installationen blev lavet i forbindelse med markeringen af 200-års dagen for Københavns bombardement. Vor Frue Kirke var nemlig i 1807 et af målene for de engelske bomber, og med den nyeste teknologi blev branden nu genskab med en videoinstallation, der satte kirkerummet i flammer.

For de uvidende kunne det nærmest se ud som om, der var et kongeligt bryllup i gang. Så mange mennesker var stimlet sammen på Nørregade udenfor Vor Frue Kirke

Politiken, september 2007

I fem nætter i september blev kirkerummet fyldt med mennesker i alle aldre, der i stilhed betragtede det brændende rum. På åbningsaftenen alene besøgte over 4000 publikummer installationen i Vor Frue Kirke. 

 

Vil du vide mere om vores projekter i byrummet, kontakt sekretariatet.