Skole200

Skolen fejrede sin 200-års fødselsdag i 2014, og Golden Days var en del af jubilæumssekretariatet. Vi stod for UGE200 og FEST200 og for at sætte fart i lokale aktiviteter over hele landet.
 Arenaskolen i Greve fejrede skolens 200 års jubilæum på Skolernes Motionsdag. Foto: Ulrik Jantzen.
Nordskolen vandt drømmefesten og en koncert med Wafande. Foto: Emil Lyders.
Der var historisk byvandring i Næstved med deltagelse af HKH Kronprinsesse Mary. Foto: Emil Lyders.
400 skolebørn fejrede 200 året på Ryslinge Højskole. Foto: Pelle Rink.

Alle danskere har én ting 100 procent tilfælles: Skolen. Her er nemlig undervisningspligt for alle - og det blev mindet og fejret i 2014, hvor det var 200 år siden Frederik 6. underskrev skoleloven og indførte undervisningspligt for alle danske børn. Hele Danmark deltog i markeringen, der blev organiseret af AU Library, Aarhus Universitet og Undervisningsministeriet. Golden Days blev udpeget til at stå for koordinering af lokale aktiviteter og for planlægningen af UGE200 og FEST200.

Golden Days var en god og idérig samarbejdspartner. Det er i høj grad via deres indsats, at jubilæet er kommet så bredt ud til lokalsamfund og skoler, og at det er blevet den ønskede blanding af alvor og fest

Anne Katrine Gjerløff, projektleder, Sekretariatet for Skole i 200 år, AU Library

 

Temaugen UGE200 bød på skræddersyede undervisningsforløb, der miksede fortid og nutid, gode erindringer og barske minder fra skoletiden og debatterede skolernes fortid, nutid og fremtid. Golden Days koordinerede lokale fejringer af jubilæet og fandt, via festivalens store netværk, lokale samarbejdspartnere, der kunne bidrage til jubilæet. 

I forbindelse med FEST200 udviklede Golden Days et konkurrencekoncept, hvor skoleklasser fra hele landet kunne producere og indsende en film om netop deres idé til en drømmefest. Vinderskolen fik for 100.000 kroners skolefest og en eksklusiv koncert med stjerne-rapperen Wafande. Over 150 forskellige skoler fra hele landet deltog i konkurrencen, og det var Nordskolen i Nykøbing Sjælland, der tog sejren hjem.

 

 

STOR LOKAL SPREDNING

Med Skole200 prøvede Golden Days kræfter med et landsdækkende projekt, der blandt andet indebar landsdækkende annoncering samt formidlingsarbejde samt samarbejde med lokale skoler, lokalhistoriske netværk og lokale kulturpartnere. Den landsdækkende projektering gav et flot resultat med meget forskellige arrangementer - lige fra byvandring om 1800-tallets København over grundlovsmøde om undervisningspligten i Aarhus til filmkavalkade i Cinemateket og debat om fremtidens folkeskole på KØS. 

 

Vil du vide mere om vores arbejde i forbindelse med Skole200, kontakt sekretariatet.

Læs mere om jubilæet på www.skole200.dk