Kvinders Valgret

Den 20. april 2008 var det 100 år siden, kvinder fik kommunal stemmeret. Golden Days stod i spidsen for en stor og festlig markering af begivenheden på Rådhuspladsen i København.

 

Markeringen af 100-året for kvinders valgret kulminerede i en kæmpe fest på Rådhuspladsen.
Anne Linnet sang for valgretten, mens solen gik ned over menneskehavet.
Daværende overborgmester Ritt Bjerregaard holdt tale for de mange fremmødte på Rådhuspladsen.
25.000 mennesker var samlet på Rådhuspladsen for at fejre 100-året for kvindernes valgret.

Solen skinnede, og 25.000 mennesker var samlet på Rådhuspladsen i København, da Golden Days på vegne af Københavns Kommune inviterede til en stor markering af 100-året for kvinders kommunale valgret. Anne Linnet, Ellen Hillingsø og Ritt Bjerregaard var blandt de kvinder, der indtog scenen på Rådhuspladsen, og historien om kvinders valgret blev formidlet gennem koncerter, debatter, interviews og udstillinger, der hyldede de kvinder, som før og nu har banet vejen ind i politik.

 

 

DEMOKRATI OG DEBAT

Markeringen af 100-året for kvinders valgret forsatte i marts 2009 med en kampagne, der havde fokus på vigtigheden af at bruge sin stemme i demokratiet i dag. Kampagnen bestod af en række arrangementer, blandt andet en Demokratifestival, en reception for kvindelige førstegangsvælgere og et mentorprogram for etniske minoritetskvinder.

Desuden skabte Golden Days i samarbejde med DR en guide til, hvordan man kan bruge sin stemme i demokratiet. I den såkaldte ’Demokratibooster’ kunne man få historier om unge, der har brugt deres stemmer på forskellige måder og blive inspireret til, hvordan man selv kan deltage i det politiske liv.

Golden Days har stået bag flere markeringer af historiske begivenheder, se flere HER.