Jagten gennem historien

Jagten - gennem historien kobler fysisk aktivitet og historieformidling i et motionsløb for børn. Løbet sætter ikke alene gang i publikum, men også i nye samarbejder på tværs af kommuner og kulturinstitutioner.
jagtengennemhistorien.dk
Jagten på den hemmelige bunker blev skudt igang i Ejbybunkeren i 2014. Foto: Mathias Bojesen.
I 2013 kunne børnene løse mysterier i ruinerne under Christiansborg Slot. Foto: Maria Dønvang.
Sammendrag fra Jagtens mange forskellige løb i 2013 og promoveringsfilm for Jagten gennem historien.
I samarbejde med Dansk Orienteringsforbund er der lavet ruter og kort til alle løb. Foto: Mathias Bojesen.

Jagten - gennem historien vil have de 6-12-årige væk fra tv og computerskærm og ud at opleve historien på tæt hold på slotte, museer, klostre og i underjordiske bunkere. Det er et tilbud til børn og familier, der har lyst til fælles oplevelser med indhold. Ambitionen er at vise børnene, at virkelighedens gode historier rummer mindst lige så meget action som computerspil og film. 

Jagten - gennem historien finder sted i historiske rammer 13 forskellige steder i hovedstadsregionen. Tidligere har man fx kunnet opklare mysteriet om en forsvunden soldat på Garderhøjfortet i Gentofte, redde Grundloven fra en truende ildebrand på Slotsholmen og finde tilbage til Busters verden i Brønshøj. 

Jagten - gennem historien kombinerer familiesamvær, motion, konkurrence og aktiv historieformidling; og børnene får chancen for at bruge kulturinstitutionerne på en uhøjtidelig, befriende og ny måde, når de for en gangs skyld får lov til at løbe, føle, lugte og hoppe sig gennem museer og slotte. 

Jagten er et interessant projekt både i forhold til at nå en bredere målgruppe og få et samarbejde på tværs af institutionerne ved at tænke i fysisk bevægelse mellem dem.

Eva Hjelms, Kulturkoordinator, Helsingør Kommune

Jagten - gennem historien er arrangeret af Golden Days i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund og 13 kommuner i hovedstadsregionen. Jagten indbyder til nye samarbejder – i Helsingør Kommune har man fx haft stor succes med at aktivere lokalsamfundet og skabe samarbejde på tværs af kulturinstitutioner, SFO’er, foreninger og handelsliv.  

 

 

EN JAGT MED POTENTIALE

Golden Days laver kampagnen, der binder løbene sammen, mens Dansk Orienterings-Forbunds lokale klubber samarbejder med de enkelte kommuner og kulturinstitutioner om at lave Jagtens ruter. For at styrke samarbejdet koordinerer Golden Days også en række netværksmøder, hvor de forskellige aktører har mulighed for at ideudvikle og dele erfaringer. 

Hos Golden Days arbejder vi hvert år på at gøre Jagten - gennem historien til en endnu større, årligt tilbagevendende begivenhed. Konceptet er simpelt, og potentialet er stort. Vi håber, at Jagten - gennem historien en dag er så stor, at børn og familier over hele Danmark kan nyde kombinationen af motion og historie på en underholdende måde. 

I 2015 finder Jagten sted over tre dage fra 8.-10. maj, så de enkelte familier har mulighed for at nå endnu flere løb. Samtidig satser Jagten - gennem historien på, at endnu flere skoler og SFO’er kan nå med ud på den historiske løbebane. 

Vil du være med i Jagten - gennem historien, kontakt projektleder Josefine Albris.