Historiske Fester

Kan historie danses? Kan man blive klogere med en cocktail i hånden?  Golden Days’ historiske fester er live-historie, som publikum selv kan hoppe direkte ind i.
 
Golden Days Festival om 1950erne blev åbnet med et brag af en 50er-fest i Vega, hvis tidstypiske arkitektur dannede rammen om aftenens arrangementer.
Luftakrobat Michiel Tange Van Leeuwen optrådte i Vinterhaven på Ny Carlsberg Glyptotek til åbningsfesten Toga Live under festivalen Philosophy Now! i 2013.
Den legendariske dansetrup The Tiller Girls blev genoplevet under festivalen Krig No1, da Hotel Exstravanganza åbnede på VEGA.
Da Golden Days åbnede festivalen "1700-tallet - globalisering, gossip og grådighed" mødte fortiden nutiden til maskebal i DR's koncertsale. 

En koncertsal spækket med hvide rokokoparykker til venetiansk maskebal. Gladiatorkampe i Glyptotekets festsal. Jitterbug-svingende lår og larmende vestkystjazz på Vega. Hvert år bliver Golden Days Festival skudt i gang med en historisk temafest - om 1700-tallet, om filosofi, om 1920’erne eller om 1950’erne. 

En Golden Days-fest er ikke et nostalgi-trip, men en gendigtning, der afslører, at det historiske er lyslevende og topaktuelt i nutidens musik, kunst og debat. Vi vil nå dem, der ikke nødvendigvis går til lange foredrag eller bruger mange timer på et museum, og vi vil gerne have, at de går lidt klogere hjem, end da de kom. 

Golden Days-festivalen kickstartes som vanligt med et fantasifuldt og overdådigt brag

GAFFA, september 2014

 

Golden Days' historiske fester leverer viden på mange niveauer, og publikum kan selv zappe rundt og lade sig udfordre på sanser og viden. Tidligere fester har blandt andet budt på historisk quiz, filosofibattle, oplæsning af litteratur og poesi på toilettet, talekaraoke og autentisk musik. Vores fester handler ikke bare om at kigge bagud, men også om at vise, hvordan det moderne er inspireret af historien og give plads til nye fortolkninger.

Golden Days' publikum er en uundværlig brik i festerne: Uden dem, ingen fest! Publikum indtager en aktiv og med-digtende rolle i kulturformidlingen, når de klæder sig ud, bliver stylet eller danser charleston og lindyhop til koncerterne. Under festivalen Krig No1 tog vi publikumsinddragelse hele vejen ved at booke vores eget publikum, da vi genoplivede den legendariske dansetrup The Tiller Girls. Mange håbefulde piger mødte op til audition i Vega for at blive en del af den trup, der endte med at danse live på scenen foran publikum ved festen ’Hotel Extravaganza’. 

 

 

POPULÆRT & EKSKLUSIVT 

Golden Days’ historiske fester er et eksklusivt festkoncept, der vil overraske og udfordre publikum med anderledes oplevelser. Festerne forener generationer på tværs i glæden ved at iklæde sig en rolle og få lov til at dykke ned i en bestemt periode. 

De historiske fester er populære. Til 50’er festen i Vega i 2012 mødte over 2000 feststemte gæster op; begejstringen var så stor, at der blev dannet en aktions-gruppe på Facebook, hvis medlemmer pressede på for at få den gentaget. Vega har holdt 50’er fest flere gange siden.

 

Vil du vide mere om vores festkoncept, kontakt projektleder Josefine Albris.