Golden Days Wake-up

Morgenforedragene Golden Days Wake-Up byder på en kop rygende varm kaffe og de skarpeste hoveder i Atheneum Boghandel. 
I 2014 introducerede Wake-Up litteraturen skabt i skyggen af Første Verdenskrig. Foto: Mathias Bojesen.
Atheneum var fyldt til randen, da Wake-Up guidede publikum gennem nogle af historiens vigtigste filosoffer.
Varemærket og den visuelle identitet bag Wake-Up. Grafik: Julie Tovgaard.
Wake-Up gav i 2014 et bud på, hvor man bør læse et værk fra krigstiden. Foto: Mathias Bojesen.

Wake-up er Golden Days måde at vække sit publikum på - om morgenen, op til en festival eller når vi vil pege på et aktuelt emne. Morgenforedragene er blevet et fast Golden Days-koncept; og der er både gratis foredrag og varm kaffe til publikum, når dørene åbnes til Wake-up i Atheneum boghandlen på Vor Frue Plads.

Wake-up opstod under festivalen i 2013, hvor Golden Days og Atheneum Academic Books gik sammen om at give festivalpublikum og bogelskere et frisk kick fra morgenstunden. Foredragene trak fulde huse, og derfor blæser festivalen og boghandlen nu til Wake-up flere gange i løbet af året - også uden for festivalperioderne.

Wake-up sætter spot på de største og bedste værker fra forskellige historiske perioder, og morgenforedragene har tidligere taget fat i ’De Største Filosoffer’, ’Første Verdenskrigs største litterære værker’, ’Fem Politiske Tænkere’ og meget mere. Et Wake-up morgenforedrag kombinerer hver gang en ny foredragsholder med et nyt emne. Publikum har blandt mange andre kunnet møde:

Litteraturkritiker Lars Bukdahl, der talte om Marinetti og futurismen, dramatiker Jokum Rohde, der talte om sin yndlingsbog ’Rejse til nattens ende’ af Céline, kommunikationsekspert Lotte Hansen, der fortalte om sin filosofiske favorit, Jürgen Habermas og Enhedslistens Per Clausen der talte om revolutions-heltinden Rosa Luxemburg. 

De tidligere Wake-up’s kan opleves via livestream hér: http://goldendaysfestival.dk/livestreaming

Vil du vide mere om Golden Days Wake-up, kontakt sekretariatet.