Festival of Important Shit

Golden Days udfordrer kulturarven med ’Festival of Important Shit’. Festivalen giver kulturarven et servicetjek og udvider listen med ting fra hverdagen, privaten og populærkulturen

 

Hvad er kulturarv egentlig? Er det guldhorn, Grundtvig og Grundlov? Eller er det tegneserier, computerspil og vuggeviser? Skal vi have rettet i kulturens playliste – eller skal vi bare lære at elske vores klassikere?

Årets Golden Days Festival om kulturarv har fået titlen ’Festival of Important Shit’ for at pege på, at vores kulturarv på en gang er de kostbare klenodier og hverdagens vigtige genstande: Minderne, maden, det billige og det private. Det, man på moderne engelsk kalder ’important shit’ – ting og sager, der har fået ikon-værdi, som former os og gør os til dem, vi er. Golden Days Festival nulstiller kulturarven og inviterer danskerne til at komme med et bud på, hvad der egentlig former dem. Vi opfordrer museer, teatre, orkestre, forlag, spillesteder, biblioteker, værtshuse og højskoler til at sætte kulturarven til debat. For kulturarven er intet uden sine arvinger. Det er os, der skaber dens betydning.

I løbet af festivalen vover kulturinstitutionerne pelsen og sætter deres egne fortællinger på spil. Publikum kan være med, når Nationalmuseet diskuterer selveste Guldhornene, KØS sætter Den Lille Havfrues betydning til debat og Hirschsprungs Samling beder publikum sige deres ærlige mening om nationalmalerne Eckersberg og Ancher.

Festival of Important Shit præsenterer over 200 arrangementer om kulturarv i alle dens afskygninger. Læs Highlights fra programmet.

Golden Days Festival har en engelsk spor, som kaldes "Hello Heritage". Se programmet for Hello Heritage.

Vi du vide mere om Festival of Important Shit, kontakt projektleder Josefine Albris.

 

Læs mere om tidligere festivaler HER