Bloom - festival om natur og videnskab

www.bloom.ooo

For to år siden plantede vi et frø. Vi ville lave en helt ny type festival. En festival under åben himmel, som dyrkede videnskaberne og kundskaberne. En festival som skulle gøre os klogere på universet, på verden, på livet og på os selv. Vi kaldte den for Open Air Academy, og over tre dage i Brede delte flere tusinde mennesker denne drøm med os.

Nu er frøet vokset. Det har suget næring fra jorden, sat rødder, er blevet skåret til, og gode folk har hjulpet os med at vande og pleje det. Og til maj springer frøet ud. Når løvet er grønt og aftenerne lyse, vil Søndermarken på Frederiksberg danne rammen om hovedstadens første festival om natur og videnskab.

Vi er taknemmelige for, at Carlsbergfondet og Roskilde Festival Fonden er med til at gøre vores drøm til virkelighed.

 

Bloom 27. – 28. maj

Under duvende trækroner og vildtvoksende natur kan du opleve nogle af vor tids skarpeste forskere, filosoffer, kunstnere og tænkere og blive klogere på alt fra kroppens mikrober til universets mørke stof – og alt derimellem. Vi vil krydre talks, walks og debatter med koncerter, mad, åbne laboratorier, tænkepauser, kunst og kreative åndehuller. Og det er gratis at være med.

Bloom er festivalen, hvor publikum kan blive inspireret af forskerne, de krøllede hjerner og nørderne, der med afsæt i naturens processer og dimensioner kan give en forståelse af, hvordan verden hænger sammen. Dem hvis passion og begejstring for deres felt er så glødende, at det uundgåeligt smitter og får nye tanker og nye handlemønstre til at spire.

Med Bloom træder vi et skridt tilbage fra nyhedsstrømmen og lader videnskaberne tale videnskabernes sprog. Bloom er vores modtræk til det såkaldte postfaktuelle samfund, fake news og amatørisme. Vi vil hædre dem, der gør sig umage. Vi vil hylde det lange seje træk og give plads til de mikroskopiske forskelles kæmpemæssige betydning ved at præsentere et åndehul af viden, kloge betragtninger og velbegrundede fakta. I en sanselig ramme af ånd, natur og lys vil vi åbne kompliceret videnskabeligt stof op og gøre det tilgængeligt og fængende.

Bloom er ikke pop, men vi låner af elementer fra musik- og livsstilsverdenen for at skabe en sanselig helhedsoplevelse, hvor videnskab, vildskab og lidenskab kan befrugte hinanden. 

Vi er stolte af allerede nu at kunne præsentere palæopatolog og BBC-programvært Alice Roberts, evolutionsprofessor Daniel Lieberman fra Harvard University (the barefoot professor), forfatter og videnskabsjournalist Tor Nørretranders, dokumentarist Phie Ambo, kunstner Søren Dahlgaard, Mikkel Lau-Mikkelsen fra Byhøst og professor i antropologi Rane Willerslev.

Vi vil løbende præsentere nye stærke navne. Og hvis du ikke vil gå glip af viden i et sanseligt og socialt format, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev på www.bloom.ooo

Følg også Bloom på facebook og instagram med #bloomdk

 Vi ses under lindetræerne i Søndermarken den 27.-28. maj.

Bloom er lavet i tæt samarbejde med Carlsbergfondet, med Carlsberg Mindelegat som hovedsponsor, og afvikles i samarbejde med Roskilde Festival. Bag festivalen står et partnerskab af samarbejdspartnere og sponsorer: Uddannelses- og Forskningsministeriet, Roskilde Festival Fonden, Frederiksberg Kommune, FrederiksbergFondet, Knud Højgaards Fond, Brødrene Hartmanns Fond, Statens Kunstfond, Københavns Universitet, Dagbladet Information samt Slots- og Kulturstyrelsen.